Sunday, November 10, 2013

Muffinsseja ja tv-lupatarkastaja

Okei, tällä hetkellä tilanne on se, että istumme M:n kanssa hiljaa kämpässämme lähes kaikki valot kiinni ja varomme visusti avaamasta ovea. Käytävällä liikkuu nimittäin tv-lupatarkastaja (tai medialupa, what ever).

Medialisenssi maksaa tanskassa pyöreät 2 414 dkk eli noin. 325 euroa vuodessa. Huhhuh.
Puolen vuoden välein maksettaessa lasku on 2 x 1 207 dkk eli n. 162 euroo ja kerran kuussa 12 x 201,17 dkk + laskutuskulut 4,33 dkk eli euroissa se tekisi n. 28 euroa. Eläkeläiset, sokeat ja kuurot saavat tästä alennusta tai ovat oikeutettuja hakemaan vapautusta. (Opiskelijat ovat Tanskassa ilmeisen hyvätuloisia kuten Suomessakin. *sarkasmia*) Aiheesta lisää voi lukea DR:n kotisivuilta...

Huomattavaa on myös että lupahan EI ole talouskohtainen vaan henkilökohtainen.

Lupa koskee kaikkia sellaisia laitteita, joilla pääsee internettiin, tv- ja radioverkkoon. Puhelin, tietokone, tabletti, televisio, radio ja .. no, näistäkin viidestä neljä täyttyy omalla kohdalla.

Tästä voidaan laskea, koska tv-setä tai täti tuskin uskoo että joo vasta nyt ollaan koneet yms hankittu, niin tästä voi sitten nopeasti laskea että pitäisi jostain kaivaa 140 euroa johonkin sellaiseen, johon maksetaan Suomeen veroja koko ajan. (Kyllä, vaikka ansiotulot päättyivät tältä vuodelta elo-syyskuussa, myös opintoraha on veronalaista tuloa. Valtiolta valtiolle.)

Mielestäni tämä on vain viiden kuukauden oleskelun ja edellä mainitun pointin vuoksi täysin KOHTUUTONTA.

Johtopäätös: ovi pysyy kiinni.

Ei muutenkaan kiinnosta avata ovea tuntemattomille miehille.



Noniin. Sitten iloisempiin aiheisiin!!!!

Ensimmäinen tentti Economics of industrial organisation. Aikaa viisi iltaa. Ei yhtää stressaa, ei. Eieieiei.


Lavastettu ahkerasti opiskellaan -kuva. // It's the faked "study hard" photo.




Sitten, tänään on isänpäivä. Onnee vaan kaikille isille! (vielä ketkä ehtivät)

Siitä tuli mieleeni avautua seuraavasta mielestäni hieman tökerösti toimivasta systeemistä liittyen isänpäiväkortin lähettämiseen (kyseessä siis vähän isompi kortti, ei ihan semmoinen pikkunen paperilappu).

Herningin postitoimisto sijaitsee ostoskadun Fotexin (vähän niinkuin pieni citymarket tai tokmanni) sisässä. No, minä onneton lähdin keskiviikkona kotoani bussilla klo 17:14 toiveenani lähettää tämä kortti isälleni siten, että se toivottavasti olisi perillä vielä perjantaina. No. Saavun keskustaan, kävelen Fotexiin ja postipisteelle ja otan kivan pahvikäärön ja alan tunkemaan korttia sinne jottei se taittuisi.

Ja mitä näenkään. Tiskillä lukee: "Vi er lukket" tai jotain vastaavaa. He ovat siis suljettuja. Tajusin siinä katsoa sitten aukioloaikaa 9-17.30. Kello oli 17:40 tai 17:45. Olo oli sitten hieman fff**************!!! Sen verran työaikatietoinen rouva joka siellä lopputöitä väänsi viitsi kertoa että pakkauksen voi maksaa kaupan kassalla ja jos se menee kirjeenä niin kiskalta saa ostettua merkkejä, mutta muuten hän ei auta. He ovat suljettu.

No, väännän siinä sitten osoitteen ja menen kassalle. Homma toimii ja kysyn toiveikkaana, joska kassatädillä olisi ollut postimerkkejä. No ei ole. Kiskalta löytyy. Sinne sitten seuraavaksi. No. Kiskan rouva toteaa että kyllä hänellä on sekä 6 että 8 dkk:n postimerkkejä muttei hänellä ole mitään hajua, paljonko sen hötiskän lähettäminen maksaa.

Jooo-o. No. Ystävällisesti hän kuitenkin ohjeisti että voimmehan punnita kirjeen makeishyllyin irtokarkkivaa'alla. Jeeeeeeees. No punnittiin ja sitten lähdettiin googlettamaan kuinkahan paljon sen painoinen kirje sitten maksaa. No, niillä tiedoilla ostettiin postimerkit mutta, eihän se mokoma mahtunut enää ulkona olevaan postilootaan!!!! Siinä sitten surusilmin mentiin asiakaspalvelupisteelle (joka oli postia vastapäätä) josko siinä oleva nainen ystävällisesti ottaisi minun lähetykseni ja laittaisi sen jonnekin... no ensin hän oli että pitäisi postiin jättää, mutta kun totesin että kiinnihän se on ja hän selvästi näki tuskani, otti hän sen sitten ja vei postin puolelle. Ei siinä auttanut kuin kovasti kiitellä häntä avuliaisuudesta.

Ei tosin oo koskaan ollu nii vaikeaa lähettää mitään. -.-


Jees. Perjantaina sitten oli vähän semmonen päivä ettei mitään huvittanut tehdä. M:n lähetin kauppaan listan kanssa ja itse aloin leipuroimaan! Tästä varmasti on erästä ystävääni kiittäminen (kuten myös vinkeistä!), joka on jatkuvalla leipomishöpötyksellään saanut minutkin innostumaan itse tekemisestä.


Omnom.



Inspiraation seurauksena uunista pöllähti sitten patonkeja (alkuperäinen Hellapoliisin ohje löytyy täältä, kiitos sinne!!!) ja suklaapalamuffinsseja (käyttäjän Valkolumme ohjeen lainasin täältä, kiitos mahti ohjeesta!!!).

Olen aina ollut huono tekemään leipää. Ne eivät kohoa tai niistä tulee jäähdyttyään niin kivikovia, että niitä voisi käyttää ammunnassa savikiekkojen sijaan. Nyt kuitenkin sain minäkin kokea taas onnistumisen iloa!

Vaikkei tässä kyse olekaan mistään leivontablogista, jaan täällä myös omat versioni näistä ohjeista, koska oli muuten hyvää.


Patongit 6 kpl. Baguetter 6 stk.

5 dl lämmintä vettä (reilusti yli kädenlämpöistä) = vand
1 pss kuivahiivaa = tørgær
2 x ripaus suolaa = salt
6 rkl oliiviöljyä = olivenolie
5,5 dl vehnäjauhoa* = hvedemel
1,5 dl karkeita kaurahiutaleita* = grovvalsede havregryn
5 dl ruisjauhoa* = rugmel

*alkuperäisessä ohjeessa kaikki jauhot vehnäjauhoa, mutta onnistui se näinkin!

Jeesjees.

Kuivat aineet sekasin (myös kuivahiiva) ja sekoitetaan lämpöiseen veteen. Sekoitetaan ja lisätään öljy. Vaivataan, annetaan nousta liinan alla ½ - 1 tunti.

Taikina jaetaan kuuteen osaan, pyöritetään palloiksi. Tässä käytin ruisjauhoja homman helpottamiseen. Pallot kaulitaan levyiksi jotka rullataan kulmasta viistosti suht tiiviiksi rullaksi. Annetaan hetki nousta ja laitetaan kuumaan uuniin (itse pidin 220 asteessa) 10-15 min.

Ja hyvää tuli:


Omnomnom.




Munattomat suklaamuffinssit 10 kpl. Chokolademuffins uden ægg 10 stk.
(tuli 11 kpl)

3 dl vehnäjauhoja = hvedemel
½ dl tummaa kaakaojauhetta (reilusti vaan!!!) = kakaopulver
Pieni levy tummaa suklaata.
2-4 tl leivinjauhetta = bagepulver
2 dl sokeria = sukker
(2 tl vaniljasokeria << tätä minulla ei ollut)
100 g sulatettua margariinia = flydende margarine
1 dl maitoa* (käytin vaniljalla maustettua soijamaitoa) = mælk eller soyamælk
1 dl kiehuvaa vettä = sandelig varm vand

Murskataan suklaa pieniksi palasiksi. Kuivat aineet (myös suklaanpalat) sekoitetaan keskenään, lisätään sulatettu (tai juokseva) margariini ja sekoitetaan hellästi tasaisesti. Ei vatkata. Lisätään kuuma vesi ja sekoitetaan sileäksi. Taikina on aikas löysää.

Taikina annostellaan muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa 20-25 minuuttia.


Omnomnomnomnom. <3



Ja tulee muutoin PARHAITA munattomia muffinsseja mitä oon koskaan syöny. Ihan parhaita. Ne on niin kuohkeita, kevyitä, maukkaita oi että. Ei kannata arastella ton leivinjauheen kanssa, itse saatoin jopa liioitella vähän. Kuitenkin - ei näihin munaa tarvitse jos ei välttämättä halua. Haluan vain ylistää näitä muffinsseja.

Niitä oli 11. Itse ehdin syödä niistä 3. (varmaan arvaatte, että M teki selvää niistä muista........)



Ei kai sitten muuta. Pikkuhiljaa pitäisi varmasti alkaa painua yöpuulle tai lukemaan talouden mielenkiintoista teoriaa, joten tämä päivitys on hyvä lopettaa "Yö kampuksella" -tunnelmiin, eli valokuviin, joita napsin kävelylenkillä ennen kuin tämän blogin aloittanut teeveelupatarkastajaepisodi sai alkunsa. Ei ole ovelle vielä koputettu :)









Hyvää yötä!
-L

No comments:

Post a Comment